Urządzenia i Akcesoria
Kokosowe pittu (danie z mąki ryżowej i kokosa)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz.
4 porcje
Składniki
-
120 g wiórków kokosowych
-
wrząca woda do namoczenia
-
250 g ryżu białego, długoziarnistego
-
masło do natłuszczenia
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
500 g wody plus dodatkowo 2-3 łyżki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
383.1 mg
Białko
6.5 g
Kalorie
1782.9 kJ /
426.1 kcal
Tłuszcz
19.8 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
17.3 g
Węglowodany
57.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA SRI LANKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chałwa z pistacjami
2h 25min
Bezglutenowe bazyliowe kluski kładzione
1h 5min
Karczochy w oliwie
1h 40min
Lody migdałowe (bez cukru)
12h 45min
Kruche słone ciasteczka (bez glutenu)
1h 20min
Chałwa kardamonowa
2h 30min
Chleb gryczany wieloziarnisty (bez glutenu)
4h 15min
Wegańskie ciastka migdałowo-kokosowe
1h 20min
Tajski bulion z krewetkami, pikantne jabłka
1h 15min
Masło kokosowe
5min
Ciemny mus z migdałów
15min
Kulki zdrowia z chili - bez jajek, glutenu, cukru Joanny Wierzbowicz
12h 30min